BlogPříští rok se do Brodu vydám znovu. Našla jsem tam přátele na celý život

5. říjen 2023 | LŽŠ

Přátelé na celý život, praxe v Českém rozhlase, nezapomenutelné zážitky… To a mnohem více mi dala Letní žurnalistická škola. Dny plné zajímavých přednášek a zároveň stresování z toho, že nestíháme sepsat článek o opravě radnice. Noci vyplněné cestami do Kauflandu pro potravu na další den a sáhodlouhé večerní rozpravy o životě s nově získanými kamarády.

Na LŽŠ jsem se přihlásila sama. Měla jsem obavu, že i sama zůstanu. Že se tam všichni budou mezi sebou znát a já budu outsider, který nezapadne. Opak byl pravdou. Netrvalo dlouho a rázem jste se cítili jako doma. Všichni tam byli milí a přátelští. Společně jsme sdíleli své zážitky z novinářské tvorby, odpoledních a večerních přednášek či poznatky o životě v Havlíčkově Brodě.

LŽŠ mi otevřela oči v tom, že bych se neměla bát seznamovat s novými lidmi a sdílet s nimi své pocity. Domnívám se, že v Havlíčkově Brodě jsem našla pár přátel na celý život.

V Brodě jsem se také naučila nebát se zeptat. Být zvídavá. Jít si za svým snem. Ozkoušeli jsme si nahrávání podcastu se zajímavými hosty. Právě díky LŽS jsem získala stáž v Českém rozhlase. A abych pravdu řekla, díky této stáži jsem si uvědomila, že novinařinu dělat nechci. Dlouhou dobu jsem tápala mezi tím, jestli zasvětit svůj život novinařině, nebo psychologii. Teď už vím, že se vydám na dráhu psychologie.

A právě proto je LŽŠ super. Je to skvělá šance, jak si na týden ozkoušet život žurnalisty. Získat praxi. Zkušenost, kterou doporučuji všem, obzvláště těm, kteří tápou tak jako já. Přijdete na to, že toto povolání v sobě skrývá obrovské kouzlo, ale zároveň to není pouze procházka růžovým sadem. Může se stát, že zjistíte, že se novinařině věnovat nechcete, nebo naopak utvrdíte vaši lásku k médiím. Obojí je naprosto v pořádku.

I když už vím, že se moje životní kroky budou ubírat jiným směrem, příští rok se do Brodu vydávám znovu. Besedy, kamarádi a nové zážitky za to stojí! LŽŠ je láska. Navíc produktivně zaplníte jeden týden v létě a poznáte zajímavé lidi, kteří vám doslova pomohou otevřít bránu do světa médií!

Pavla Nosková

Aktuality

Chystáme oslavy 20 let! Do Brodu se sjedou všichni absolventi

Velkolepý homecoming. Tak to bude vypadat v Havlíčkově Brodě v sobotu 24. srpna. Přes 170 přednášek,…

Publikováno 24. 4. 2024

Celá aktualita