BlogV Havlíčkově Brodě ubíhá čas úplně jinak

3. březen 2023 | LŽŠ | Tagy: Letní žurnalistická škola, LŽŠ, studenti studentům, absolventi, Michal Fořt

Havlíčkův Brod, to je místo, kde je jiné časové pásmo – to jsem si v duchu říkal každý rok. Čas tam plyne úplně jinak. Po neděli přichází sobota. A to mezitím? To záhadným způsobem uteče jako voda.

Poprvé jsem na LŽŠ přijel do skupiny Nová média. Netušil jsem, co bych mohl očekávat. Ale stačilo jedno slovíčko, a to mi změnilo celý život – Canva. Konečně jsem dostal do ruky nástroj, s jehož pomocí jsem mohl vyjádřit svoje kreativní myšlenky. I díky dalším přednáškám o reklamách na sociálních sítích jsem pak spustil svůj Instagram, kde jsem si vše zkoušel a nyní tyto zkušenosti využívám i v práci.

Další rok jsme si s kolegyněmi ze skupinky PR a Marketing všimli při natáčení reklamy v jedné z havlíčkobrodských kaváren nápojových lístků. Popíraly tehdy vše, co jsme se během našeho týdne naučili. Práce na rozjetých projektech jsme měli až nad hlavu, ale i přesto jsme se rozhodli, že ještě navrhneme design nových lístků a necháme je vytisknout. Vyzkoušel jsem si díky tomu práci v pořádném časovém presu. A hotovo, lístky odeslány k tisku a vypínáme počítač. Za pět minut se ozval telefon: „Mám to vytištěný.“ My nadšení a vtom pokračování: „Ale je tam Cappiccino.“ Takže zpátky k počítačům, rychle opravit a znovu do tisku. To byla asi největší lekce. Teď už se tomu všichni smějeme.

No a do třetice skupinka rádio. Vystoupit z autobusu a pak muset ještě vystoupit z komfortní zóny a požádat řidiče jednoho z nejstarších provozních autobusů v Česku o rozhovor, to už mi dalo hodně zabrat. Ale stálo to za to! Kde jinde si to vyzkoušet než právě tady…

A kdyby mi někdo před prvním ročníkem řekl, že si tam najdu úžasné kamarády, se kterýma se budu pravidelně vídat i po letech, asi bych mu nevěřil. Ale kdo jednou na LŽŠ přijede, pochopí.

Autor je Michal Fořt, trojnásobný účastník LŽŠ, student Vysoké školy ekonomické a zakladatel instagramového účtu transfort.michal

Aktuality

LŽŠ má svůj podcast s názvem Podkec s Havlíčkem

Naši studenti letošní 19. ročník zpestřili o další zajímavý projekt: Podkec s Havlíčkem! Zaposlouche…

Publikováno 3. 10. 2023

Celá aktualita