AktualityJames Merz a Michal Kubal o amerických volbách na LŽŠ 2016

18. červenec 2016

James Merz a Michal Kubal o amerických volbách na LŽŠ 2016

Debata bývalého zpravodaje v USA Michala Kubala s Jamesem Merzem, poradce pro politické a ekonomické záležitosti na americkém velvyslanectví v Praze, se uskuteční v rámci letní školy ve čtvrtek 18. srpna od 19.00 ve velkém sale Staré radnice v Havlíčkově Brodě v rámci jednoho ze dvou Večerů České televize.

James Merz vstoupil do diplomacie před více než dvaceti lety. Pracoval na amerických velvyslanectvích v Nikaraguy, Ekvádoru, Paraguay a Mexiku a v misi Spojených států amerických OBSE ve Vídni. Na ministerstvu zahraničí pracoval take v předsednictvu pro lidská práva a Úřadu pro evropské záležitosti.

Michal Kubal působil v letech 2008 až 2012 jako zahraniční zpravodaj České televize v USA se sídlem ve Washingtonu, od roku 2013 vede zahraniční redakci České televize a od ledna 2016 moderuje i hlavní zpravodajský pořad Události.  
Během své novinářské kariéry působil v řadě zemí, např. v Bosně a Hercegovině, Kosovu, Makedonii, Jugoslávii, Albánii, Pákistánu, Afghánistánu a Iráku. V roce 2004 byl spolu s kameramanem Petrem Klímou a redaktorem Českého rozhlasu Vítem Pohankou unesen povstalci v Iráku, po čtyřech dnech 16. dubna 2004 byl propuštěn.

Foto Michala Kubala: Archiv ČT
Foto Jamese Merze: Velvyslanectví USA v Praze

Blog

Z letní školy si odvážíte kontakty na nové přátele a budoucí kolegy

Z mých počátků na LŽŠ mám v zásobě spousty historek, kterými dodnes krmím všechny, které potkám. To,…

Publikováno 9. 1. 2024

Celý článek